ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 04.05.2022

Výbor SÚS se na svém pravidelném zasedání zabýval přípravou materiálů na konferenci SÚS, jednotným informačním systémem či přípravou závodů „O pohár předsedy SÚS“.

Velkou pozornost věnovali členové výboru připraveným materiálům na zářijovou konferenci SÚS, která je letos volební. Na příštím zasedání bude předložena kandidátka podle došlých návrhů od MO a vytipovaných osob do výboru a jednotlivých odborů včetně Dozorčí komise SÚS.

V této souvislosti oznámil p. Viliam Horák (MO Kladno), že už nebude do příštího výboru SÚS kandidovat.

Výbor podpořil stávajícího předsedu Dušana Hýbnera, aby opětovně kandidoval na předsedu našeho územního svazu.

Výbor byl seznámen s probíhajícími přípravami na závody „O pohár předsedy SÚS“, na které je doposud přihlášeno cca 50 dospělých a 84 dětí. Přípravné práce probíhají podle plánu, uzavřen zůstane stánek s občerstvením, to zajistí pro účastníky SÚS.

Na programu byly rovněž informace o probíhajících pracích na jednotném informačním systému (RIS). Členové výboru zásadně nesouhlasí s vydáním mimořádné známky, prostřednictvím které by náklady za RIS financovali členové a ani s jinou možností, která by náklady na RIS přenášela na členy ČRS, kterým se už tak od nového roku budou zdražovat povolenky. Proto VÚS uložil zástupcům SÚS v Radě hlasovat proti mimořádné členské známce a jakékoli změně procentuálního rozdělení klasické členské známky. V případě schválení záměru financovat RIS z mimořádné známky, bude VÚS na konferenci navrhovat úhradu z rozpočtu SÚS.

Výbor podpořil rozhodnutí Mgr. Vondruškové neúčastnit se jednání právní komise ČRS ohledně svých připomínek k Jednacímu řádu ČRS s tím, že byly vzneseny písemně, a proto také očekává písemné vyrozumění, na což čeká i výbor SÚS.

Členové výboru byli informováni a možnosti spolupráce se Středočeským krajem na uvažovaném společném projektu na záchranu pstruha obecného na revírech SÚS. Výběr vhodných toků projedná hospodářský odbor SÚS.

Územní svaz obdržel stavební povolení na vybudování parkoviště u vodní plochy Stržený, sekretariát připraví poptávkové řízení s realizací stavby na podzim 2022.

VÚS vzal na vědomí avizované odbahnění rybníka Hrádek (MO Smečno), ten by měl být sloven 12. 11. 2022.

Výbor vzal také na vědomí výsledek dražby pískovny Vojkovice s tím, že byl na ni okamžitě ukončen provoz ze strany SÚS a MO Kralupy.

Členové výboru odsouhlasili přesunutí charitativní závodu na pískovně na termín 13. – 16. 10. 2022 (původní termín 4. – 8. 5. byl zrušen).

Předseda odboru mládeže SÚS p. Eichler informoval o akci Ukliďme Česko, které se zúčastnilo v SÚS 12 rybářských kroužků MO, celkem 161 dětí. Z nich byly při zasedání VÚS vylosovány tři rybářské kroužky, které obdrží příspěvek ve výši 5 000 Kč na činnost kroužku: štěstí se usmálo na MO Beroun, MO Brandýs nad Labem a MO Příbram.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 350 506

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS