ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Rybí slavnosti v Hořovicích tit

publikováno: 21.04.2022

Rybí slavnosti uspořádané MO Hořovice proběhly v sobotu 9. dubna. Celou akci organizovali a zajistili členové místní skupiny v Hořovicích, kteří přípravám věnovali několik dnů.

Vynaložené úsilí se však vyplatilo a tato akce přilákala k Lázeňskému rybníku opravdu velké množství lidí, kteří si mohli zakoupit živé ryby, uzené ryby a smažené kapří hranolky.

Na živého amura, kapra, sumce a pstruha se těšily hlavně děti. Těm bylo výjimečně dovoleno, aby si ryby v kádích vylovily keserem sami. Pod dohledem vedoucího rybářského kroužku si pak mohly vyzkoušet i rybolovnou techniku, tedy házení prutem na terče a zúčastnit se poznávací soutěže ryb našich vod.

Hospodář MO David Grunt, který byl zároveň iniciátorem akce, uvedl, že se prodalo cca 200 kg živých ryb. Z nich byl překvapivě největší zájem o kapra a amura.

Rybí slavnosti jsme chtěli uspořádat zejména proto, že v Hořovicích není možné koupit čerstvé ryby a lidem jsme chtěli tuto možnost dát, což se podařilo. Všechny ryby, vyjma pstruhů, pocházely z místních rybníků a na příští akci se mohou návštěvníci těšit na uzenou marénu, kterou jsme v roce 2021 nasadili do našich rybníků.

Pokud bude po podzimních výlovech dostatek ryb, uvažujeme tuto akci uspořádat znovu v říjnu. Na podzim by tak mimo klasických ryb, mohly být k prodeji i dravé ryby, jako štika, candát a okoun. V budoucnu také počítáme s realizací podobných akcí na sádkách u rybníku Valcverk, kde připravujeme potřebné kroky k jejich rekonstrukci.

 Jan Rogos, jednatel MO Hořovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 199 457

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS