ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Rybáři vybrali na Kubíka 100 000 korun tit

publikováno: 10.04.2022

Částku 100 000 korun vybrali účastníci charitativního závodu Shoemaker´s Charity Carp Cup – jaro 2022, který dnes dopoledne skončil na Jezeru Lhota, a jenž se konal pod záštitou předsedy SÚS Dušana Hýbnera.

Závod byl věnovaný osmiletému Kubíkovi z Českého Krumlova, o kterého se stará maminka Pavla, která je samoživitelkou a pečuje ještě o Kubíkova mladšího brášku. Kubík v roce svého života podstoupil onkologickou léčbu. Pak také dvě operace mozku. To vše vyústilo v těžké kombinované postižení.

Cílem závodu, který byl zahájený ve středu a trval nonstop až do dnešního dne, bylo vybrat peníze na pořízení korzetu a speciálních ortéz pro Kubíka, jež vyjdou na 40 000 korun, a to se podařilo.

Shoemaker´s Charity Carp Cup se konal poprvé ve své historii na svazové vodě. Na Jezeru Lhota se sešlo 16 týmů, které tvrdě bojovaly o každou rybu. Vítězem se nakonec stal tým Vyder.

Poháry nejlepším předávali moderátorka TV Nova Kristina Kloubková, předseda SÚS Dušan Hýbner a ředitel areálu Jezero Lhota Luboš Kořínek.

„Potřebovali jsem čtyřicet tisíc, a nakonec je to sto tisíc. Je to krásný, děkuju vám za Kubíčka. Věřím, že korzet a ortézy na nohy mu pomohou. Jste skvělí,“ řekla přítomným rybářům Kristina Kloubková.

Ty ocenil i předseda SÚS. „V těch složitých podmínkách, které tu panovaly, jste si sáhli až na dno a já oceňuju to, za jakým cílem jste sem přišli, že jste vydrželi až do konce a dokázali vybrat takovou částku. Děkuju vám a věřím, že se příští rok na jaře sejdeme zase na jiné svazové vodě v našem kraji,“ uvedl Dušan Hýbner.

Peníze, které po pořízení pomůcek pro Kubíka zbydou, budou prostřednictvím Nadace Nova rozděleny mezi další handicapované děti.

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 198 876

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS