ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Ubitý jeseter na pískovně tit

publikováno: 26.03.2022

Dnes na pískovně Písková Lhota jeden z návštěvníků (úmyslně nepíšeme rybář) ulovil krásného jesetera, kterého následně ubil palicí a schoval do svého vozidla.

Všímaví přítomní rybáři upozornili telefonicky rybářskou stráž, která se ihned vydala na pískovnu a ještě cestou přivolala hlídku Policie ČR. Na místě byl dotyčný muž zadržen a tvrdil, že ve voze nic nemá.

Při následné kontrole byl mrtvý jeseter objeven v kufru auta. Dotyčný se hájil tím, že mu nešel vytáhnout háček, a že to trvalo tak dlouho, že by to jeseter už „nerozdýchal“.

Rybářská stráž poté od přítomných rybářů zjistila, že věc se měla úplně jinak, že muž jesetera ulovil, ještě je požádal, aby ho s ním vyfotili a poté vytáhl palici a rybu umlátil.

Policisté vše zadokumentovali, muži bylo odebráno oprávnění a nikdy už žádné nedostane.

Děkujeme touto cestou jednak Policii ČR za součinnost a také všímavým rybářům na pískovně, kterým není lhostejné, jak se někteří zde chovají, a že neváhali nás okamžitě kontaktovat. Děkujeme!

„Na základě kontrol z jara, kdy jsou hlášeny soustavné problémy s parkováním, nepořádkem na lovném místě, končí doba hájení a neustálého vysvětlování. Prostě nulová tolerance. Pískovnu si zničit nenecháme. Na kontrolu budou jezdit policisté, my a udržíme tam pořádek a respekt k rybám a nastaveným pravidlům tak, aby se všichni slušní rybáři u nás cítili dobře a zachytali si v příjemném prostředí. Všichni ví, že slušné a pohodové rybáře u nás rádi uvidíme, ale tohle, co se stalo dnes, to ne,“ uvedl předseda SÚS Dušan Hýbner.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 195 865

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS