ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS... tit

publikováno: 19.12.2021

Výbor SÚS se na svém letošním posledním zasedání zabýval kromě jiného termínovým kalendářem na příští rok, jednacím řádem ČRS, Fondem na nákup vodních ploch či novým revírem Nohavice.

V souvislosti s návrhem Jednacího řádu výbor uložil udělat právní rozbor, přičemž bylo konstatováno, že určité nedostatky jsou zjevné již teď. Jisté je, že vzhledem k rozsáhlosti a závažnosti materiálu se nestihnout připomínky do 19. 12. 2021 odeslat, jak požaduje Rada ČRS a v tomto duchu bude také Rada ČRS dopisem informována.

Byly schváleny termíny závodů „O pohár předsedy SÚS“, které se budou konat 14. – 15. 5. 2022 na pískovně a rovněž termín volební konference SÚS, jež proběhne 10. 9. 2022 v hotelu Floret.

Výbor schválil návrh MO Hořovice na vklad nového rybníku do Nohavice do celosvazového rybolovu a zároveň schválil kalkulační list násad pro tento revír a prvotní zarybnění od SÚS. Nový revír bude otevřen od 1. 5. 2022.

Členové výboru byli seznámeni s probíhajícím jednání o novém projektu ve spolupráci se Středočeským krajem, který by se měl zabývat tlumením nepůvodních druhů ryby karase stříbřitého a střevličky východní vysazováním dravých ryb ve středočeských vodách.

Jednatelka a technik SÚS podali informace o skončeném hospodářském vyrovnání, kde bylo konstatováno, že situace se u většiny MO zlepšuje, i když se najdou některé problematické MO, které na HV přijíždějí nepřipravené.

Výbor SÚS rovněž schválil nové vedení sekce položená SÚS, kdy předsedou sekce se stal Aleš Suchánek a členy jsou Petr Poláček, Vít Podoubský, Josef Šulc, Ondřej Tuček a Jan Přikryl. Kontakt na sekci je polozena@crs-sus.cz.

Zároveň výbor navrhl p. Suchánka do sekce položená při Radě ČRS.

Členové výboru byli také byli seznámeni se stížnostmi na rozhodnutí konference SÚS povolit hlubinnou přívlač pouze z plavidla poháněného lidskou silou (vesla) s účinností od 1. 1. 2022. Výbor se jednoznačně ztotožnil s rozhodnutím konference SÚS a rovněž některých polabských MO a nevidí důvod ke změně.

Výbor vzal na vědomí, že do Fondu na nákup vodních ploch bylo za SÚS odesláno 1 806 900 Kč jako příspěvek 50 Kč za každého dospělého člena našeho územního svazu. Zároveň bylo vylosováno pět výherců soutěže „Středočeští rybáři sobě“ z těch, kteří do Fondu přispěli jako jednotlivci (informovali jsme v samostatné zprávě).

Výbor se zabýval rovněž vyplácením příspěvku MO na nájemné na revíry (stojaté vody), které v letošním roce dosáhlo částky 700 000 Kč. Předseda ÚS Dušan Hýbner v této souvislosti uvedl, že by se měla přenastavit pravidla čerpání tohoto příspěvku tak, aby spravedlivě pokryla všechny MO, s čímž výbor souhlasil a uložil předsedovi, aby do lednového zasedání výboru tato pravidla připravil.

Výbor schválil záštitu SÚS nad závody Nadace NOVA, které se budou konat v dubnu příštího roku.

Výbor SÚS touto cestou děkuje všem našim členům a členkám za podporu, za odvedenou práci pro náš územní svaz a přeje všem krásné prožití Vánoc a pevné zdraví a co nejvíce pohody v příštím roce.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 129 019

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS