ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Pruhy, tečky, zuby z pískovny N.O 1- Pohár SÚS v přívlači tit

publikováno: 02.12.2021

Předposlední listopadovou neděli (21. 11.) se na pískovně Písková Lhota odehrál historicky první přívlačový závod od doby fungování pískovny pod SÚS. Očekávání tak byla velká jak ze strany pořadatelů, tak závodníků.

Ranní teplota klesala pod bod mrazu, přesto se na pískovně sešlo 47 rybářů a rybářek ve věku od 10 do 62 let. Na uvítání byla pro ně přichystána domácí bábovka, teplý čaj a káva.

Po rychlém upřesnění pravidel a losu se účastníci závodu rozprchli po březích pískovny na svá stanoviště a po odbití osmé hodiny dopadla na hladinu salva nástrah.

Hlavní lovenou rybou byli pstruzi duhoví a okouni říční. Ovšem nenechalo se zahanbit i několik štik a povedlo se ulovit i candáta. Lze tedy říct, že závody dostály svého jména a ulovilo se od teček přes pruhy až po zuby.

Největší ulovenou rybou byla štika s délkou 57 cm, kterou na gumovou nástrahu zlákal Pavel Pánek. Cenu za největšího candáta závodu si odnesl Martin Štěpnička.

I přes ledový vítr a velkou rozlohu pískovny se některým podařilo ulovit na každém svém vylosovaném místě rybu a utvrdit tak svou pozici v žebříčku.

Po dvou kolech a značném počtu hodů v pažích byl pro každého závodníka přichystaný vynikající guláš a teplý nápoj pro zahřátí. Poté následovalo losování posledních dvou kol a vykouklo i slunce, jehož paprsky ohřály vodní hladinu, a to byl nejspíše i důvod početnějších úlovků než v předchozích kolech.

Právě poslední kolo vše změnilo, ovládl ho Petr Nimanský, jenž ulovil deset pstruhů za půl hodiny a stal se prvním vítězem závodu „Pruhy, tečky, zuby z pískovny“. Stříbrné místo obsadil Pavel Pánek a bronzový byl Jiří Vagenknecht. Pro všechny jmenované byly připraveny krásné poháry a medaile, o které se postaral Středočeský územní svaz a oceněným je předal předseda Dušan Hýbner.

Chci poděkovat všem závodníků, že jste byli součástí prvního ročníku přivlačových závodů a budeme rádi, když nám zachováte přízeň i nadále a příští rok se opět sejdeme na břehu této krásné pískovny. Vítězům ještě jednou gratulujeme.

Nesmím opomenout ani partnery závodu a další osoby, bez nichž by tato akce zůstala jen na papíře. Velké poděkovaní patří sponzorům závodu, konkrétně Středočeskému územnímu svazu a rybářským potřebám FT fishing za krásné ceny, dále rybářským potřebám Tornádo ze Slovenska, kteří obstarali ceny pro nejmladší účastníky závodu, společnostem Maso Třebovle za krásné a originální ceny, Trattoria Cicala za vouchery pro nejlepší tři rybáře, Woodmusky za nádhernou putovní cenu pro vítěze závodu, klubu Hot Peppers za finanční dar pro nákup cen pro závodníky.

A v neposlední řadě děkuji mým kamarádům, přítelkyni a všem blízkým, kteří mi s touto akcí pomohli a nevadilo jim zde zmrznout. Děkuji Vám všem.

Jiří Hoffmann, pořadatel závodu

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 326 669

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS