ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

MS handicapovanáých rybářů v plavané tit

publikováno: 16.11.2021

Reprezentace České republiky se ve dnech 3. – 10. října 2021 účastnila pod záštitou Českého rybářského svazu Mistrovství světa handicapovaných rybářů v plavané, které se konalo ve slovinském Radeče na řece Sávě.  

Mistrovství se účastnilo devět národů. Na základě nominace trenéra reprezentace Vladimíra Vyslyšela ml., tvořili tým Radim Kozlovský, Ján Omamik, Emanuel Vyhlídal, Petr Svatoš a Petr Krym. Každému ze závodníků dle pravidel FIPS byli k dispozici asistenti ve složení Markéta Nováčková, Jakub Valchař, Vladimír Vyslyšel st., Miroslav Horálek a Jakub Toužimský.

Osmidennímu výjezdu předcházely důkladné přípravy celé výpravy, kdy bylo nutné zajistit vhodné ubytování pro handicapované, materiální vybavení závodníků, stravu pro tým, krmení a „živou“, dopravní logistiku, týmové oblečení a mnoho dalšího. Ubytováni jsme byli v apartmánech Martinova izba ve městě Laško, které byly bezbariérové a poskytly nám absolutní komfort a soukromí, který jsme pro své přípravy na tréninky a závod samotný potřebovali.

Závodním úsekem byla horská řeka Sáva. Tato závodní trať je světově známá a pořádá se na ní ročně mnoho závodů. Břeh a přístup k vodě je zde také podle toho upravený a na většině lovných míst jsou zbudovány mola, ze kterých mohou závodníci lovit.

První čtyři dny byly na programu tréninky. Vzhledem k aktuálním povětrnostním podmínkám a zkušenostem závodníků jsme vsadili na způsob lovu na odhoz, kde jsme byli schopni držet krok s ostatními týmy, které preferovaly převážně lov na děličku. Třetí den tréninku jsme naši taktiku vylepšili a výsledky vážení předčily váhy ostatních týmů. Nepočítali jsme však, že avizovaná změna počasí diametrálně změní současné podmínky. Čtvrtý tréninkový den se snížila teplota o více jak deset stupňů, začalo pršet a foukat silný vítr. Naše plány odhozu tímto vzaly za své a museli jsme se přeorientovat na děličku. Tento způsob lovu jsme zcela nezvládli, bylo vidět tréninkové manko a v obou závodních dnech jsme nakonec odchytali pouze sedmé celkové umístění.

Chtěl bych i přes tento „neúspěch“ poděkovat našim reprezentantům a obzvláště asistentům za jejich odvedenou práci, nekonečnou každodenní přípravu a profesionální přístup. V těchto podmínkách to nebylo jednoduché a „neúspěch“ nevidím v podcenění čehokoliv v tomto týdnu. Věřme, že handicapované závodníky tento propad ve výsledkové listině nakopne a budou se lépe po celý rok připravovat a pracovat na sobě především v lovu na děličku…

Jsem naopak šťasten za přátelskou až rodinnou atmosféru, která po celou dobu MS v týmu panovala. Klobouk je třeba smeknout před usilovnou prací trenéra Vládi Vyslyšela, který naordinoval, dle mého, správnou taktiku, zajistil dokonalou vybavenost týmu a neúnavně předával zkušenosti a rady všem závodníkům! Každodenní rozebírání taktiky, přípravy spolu s asistenty bylo příkladné! Novým členem v našem týmu byl Standa Komenda, který se do práce vložil s vervou nebývalou, pomohl jak organizačně, tak svým nevšedním gastronomickým umem!

Děkuji především Českému rybářskému svazu, který finančně handicapované rybáře na MS plně podporuje, a nadále věřím, že náš výkon se po tomto zaváhání zlepší a výsledek na MS v Maďarsku v příštím roce bude adekvátní k nemalým prostředkům a důvěře v nás vkládanou.

Dík patří též vedoucímu ČRS LRU v plavané Radkovi Zahrádkovi a Středočeskému územnímu svazu, jehož členové Radim Kozlovský, Ján Omamik, Petr Svatoš a Petr Krym od něj obdrží jednorázový finanční příspěvek pro svou závodní činnost.

Nakonec bych rád zmínil svého kamaráda Honzu Porhansla, se kterým se o organizaci handicapovaných rybářů a závodníků společně staráme. Jeho usilovná práce, pomoc potřebným, organizační schopnost a srdce na pravém místě je k nezaplacení a bez něj by reprezentace ani ČRS MO Kladruby nemohla existovat. Děkuji Honzíku!

Věřme tedy v lepší zítřky, podporujme handicapované, pomáhejme jim…je to sport, a i ten má své nepovedené okamžiky…

Ještě jednou díky všem a jsem s úctou a pozdravem!

 Tomáš Kučera, vedoucí reprezentace handicapovaných rybářů ČR

 

 

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 189 150

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS