ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Halové mistrovství ČR v rybolovné technice tit

publikováno: 09.11.2021

Halové závody v rybolovné technice mají v Česku dlouhou tradici. Přesto závod, který proběhl v sobotu (6. 11.) v Hořovicích, byl něčím výjimečným. Jednalo se o historicky první halové mistrovství České republiky dospělých konané od vzniku RT (1960).

Halový šampionát byl svěřený MO Hořovice, která přivítala 68 závodníků z celé republiky. V Hořovicích vznikla před několika lety nová sportovní hala, která je jako stvořená k pořádání těch největších halových závodů v RT, a to jak svými rozměry, tak zázemím a také svojí dostupností ze všech koutů naší země.

Samotné závody byly rozděleny na čtyři věkové kategorie: dospělí, junioři, žáci a mladší žáci, a také vždy na muže a ženy. Závodilo se v disciplínách arenberg a skish vždy ve dvou kolech, nejlepších osm mužů pak házelo ještě finále a bojovalo o tituly mistra České republiky v jednotlivých disciplínách.

Naši MO Hořovice reprezentovalo hned několik závodníků v těch nejmladších kategoriích, kteří především sbírali zkušenosti do dalších závodů.

Také nás reprezentovali dva ostřílení závodníci junior Tobias Kočkár a Tomáš Spáčil, který závodil v kategorii mužů. Oba potvrdili, že patří k nejlepším závodníkům ve svých kategoriích, když Tobias obsadil celkové druhé místo mezi juniory a stejně si vedl i Tomáš mezi seniory, kde ještě přidal zlato za arenberk i za skish.

Během celého závodu Tomáš netrefil pouze dvakrát střed terče a o jeden zásah celkově ho porazil Jan Bombera st., který potvrdil svoji kvalitu, i přestože letošní sezónu nezávodil kvůli zranění ramene.

Ze Středočeského kraje přijeli ještě závodníci z Mladé Boleslavi a Sedlčan, kterým se rovněž dařilo, kdy Zuzka Caltová obsadila celkové třetí místo mezi juniorkami a její bratr Václav Calta vybojoval krásné páté místo mezi muži.

Věřím, že se podobné závody nekonaly v Hořovicích naposledy, a že se stane tradicí přivítat zde nejlepší závodníky každý rok. Rád bych poděkoval partě rozhodčích ze Zaječova, kteří jsou nedílnou součástí všech závodů, které pořádáme a bez jejich pomoci by nebylo možné závody pořádat.

Děkuji všem hořovickým závodníkům a jejím trenérům a vedoucím kroužků, za vzornou reprezentaci naší rybářské organizace.

Radek Spáčil

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 208 517

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS