ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Na MeMiČR v plavané družstvo SÚS šesté tit

publikováno: 28.10.2021

Ve dnech 23 - 24. 10. 2021 se po dvou letech uskutečnilo na Turyňském rybníku (Záplavy) Mezinárodní Mistrovství ČR v plavané, kterého se zúčastnilo 20 čtyřčlenných družstev a dva jednotlivci, celkem 82 závodníků.

Již od středy probíhala příprava trati vysekáním přilehlých pozemků pro zázemí a pro možnost zaparkovat obytné automobily a karavany. Byly vytýčeny jednotlivé sektory a místa, kde budou závodníci sedět.

Ve čtvrtek jsme měli v plánu vysekat a připravit místa pro závodníky. Největší vrásky nám dělalo počasí a přecházející vichřice přes naše území. Naštěstí vše dobře dopadlo. Záplavy jsou přírodní rybník a nebylo jednoduché umístit všech 82 závodníků tak, aby měli všichni ideální místo lovu. Někdo musel sedět na kraji sektoru, jiný zase ve vodě, další si musel místo trošku upravit, aby mohl rolovat děličkou, ale všichni měli dostatek času si toto připravit.

Středočeský územní svaz na tomto závodě reprezentovalo družstvo ve složení: Syrovátka Pavel, Purkrábková Hana, Flanderka Aleš a Pokorný Ondřej. Je to družstvo, které na posledním mistrovství skončilo na 3. místě, jen Pokorného R. st. nahradil Ondra.

V pátek při tréninku jsme vyzkoušeli několik druhů krmení a taktiky a z toho určili tu správnou na sobotní závod.

V sobotu na sektoru A seděla Hanka a s nalovenou váhou 13 540 g se umístila v sektoru 8., na B seděl Ondra a s váhou 17 580 g – umístění 9., na C byl Pavel s váhou 5 845 g – umístění 15. a na D Aleš s váhou 10 900 g – umístění 5. Po sobotě jsme byli na 9. místě, s čímž jsme nebyli rozhodně spokojeni a trochu jsme změnili taktiku.

Neděle nás přivítala mrazivým ránem, ale s předpokladem slunečného a bezvětrného dne, což se také potvrdilo. Na sektoru A měl Pavel horní forhond a z A20 s váhou 22 990 g sektor vyhrál, na B Aleš s 16 020 g uhájil umístění 5., Hanka z místa C10 umístění 18. za 3 050 g a Ondra na D15 s 15 070 g umístění 4. Celkově skončilo družstvo SÚS na 6. místě s 65 body, což považuji za slušný výsledek.

Zvítězilo družstvo Slovenska s 32 body, na druhém místě MO Mělník Sensas s 41 body a třetí VÚS RSK Pardubice Colmic s 47 body.

Chtěl bych poděkovat SÚS za podporu závodního družstva, MO Kladno za propůjčení vody, Městu Nové Strašecí za podporu, firmě MAVER a Pivovaru Krušovice za věcné ceny a v neposlední řadě všem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném chodu akce.

Pokorný Roman st.

 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 200 533

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS