ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

KONFERENCE 2021: K novelizaci Stanov ČRS vystoupil Jiří Novák tit

publikováno: 21.10.2021

K chystané novelizaci Stanov ČRS vystoupil na Konferenci místopředseda SÚS Jiří Novák.

Ten se zaměřil na vysvětlení nejdůležitějších změny, které by úprava Stanov měla přinést. Mezi jiným jmenoval návrh na tzv. hostování v jiné MO.

„Jde o reakci na potřebu umožnit členům organizací, které nemají přístup např. k celosvazovému rybolovu jej umožnit (jde ve své podstatě o legalizaci stávajícího stavu, kdy se umožňuje získání povolenky k lovu již nyní),“ uvedl Jiří Novák.

Rovněž se zabýval i kárným proviněním, kde se navrhuje nahradit odnětí povolenky „zákazem lovu ryb“ a doba vyloučení z ČRS se ze dvou let prodlužuje na pět.

„Reaguje se tak na skutečnost, že lovící může být držitelem více povolenek k lovu ryb, které může následně po odnětí jedné povolenky zneužívat a prodloužení doby vyloučení reaguje na stále zvyšující se útoky na úřední osoby v případě kontrol,“ řekl místopředseda SÚS.

Nově se v kárném řízení navrhuje, aby jednotně za celý územní svaz rozhodoval v jednoduchých případech tzv. příkazce, který by při ukládání kárných opatření vycházel ze Sazebníku kárných opatření, přičemž žádné řízení by se nevedlo.

„Sleduje se tím odlehčení práce kárných komisí a současně ujednocení kárných opatření v obdobných případech. V případě podání odporu proti uloženému kárnému opatření by poté v řízení rozhodovala kárná komise, a i ta by vycházela ze Sazebníku, který bude závazný,“ upozornil Novák.

Na závěr hovořil o návrhu na možnost prodloužit funkčního období z důvodu vyhlášeného stavu nouze, krizového stavu nebo mimořádných opatření orgánů státní správy, což je reakcí na pandemii, resp. na zákon o krizovém řízení.

V následné diskuzi vystoupila Mgr. Vondrušková, která uvedla, že pokud nezná Jednací řád, pak Stanovy nemůže podpořit.

Následně delegáti hlasováním zanesli do chystaného usnesení konfercence, že berou na vědomí, že "...návrh Stanov ČRS s tím, že případné návrhy na jejich úpravu uplatní delegáti SÚS přímo na Sněmu ČRS."

(šam)

 

Fotogalerie tit

foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 279 591

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS