ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodníci v Čelákovicích opět ožili tit

publikováno: 08.10.2021

Po vynucené pauze zapříčiněné covidem dnes čelákovičtí rybáři přivítali u Labe v rámci akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ 60 dětí ze čtyř druhých tříd místní Základní školy Kamenka.

Pro žáky bylo připraveno 5 stanovišť. Nejprve však děti přivítali jednatel MO Čelákovice Petr Duník, předseda Jiří Eichler a hospodář Pavel Jindřich. Následně byly děti rozděleny do čtyř skupiny a vyrazily za aktivitami.

Na prvním stanovišti hospodář seznámil žáky s okolní florou a faunou a ukázal jim ryby, které lze ulovit v našich tůních a v řece Labi.

Druhé stanoviště bylo věnované rybolovné technice, kde děti pod vedením vodníka a vodnice zkoušely nahazovat na terče a každý zásah byl po zásluze odměněn jásotem. 

Na dalším stanovišti byl lov ryb. Pro naše malé hosty byly připraveny biče a mohli si vyzkoušet nejen ulovit rybku, ale i napíchnout červa. Byl to pro ně zážitek, a když se podařilo ulovit cejnka nebo ouklej, radost v celé skupině byl obrovská.

Čtvrté stanoviště bylo zasvěceno feederu, v kterém jsou děti z našeho rybářského kroužku 6násobní mistři ČR v juniorských kategoriích a feeder má v naší organizaci dlouholetou tradici. I zde se nějaká ta rybka nechal přemluvit.

A protože z nabitého programu vyhládlo, tak na posledním stanovišti bylo připraveno občerstvení v podobě buřtů a limonády.

Ještě, než jsme se s dětmi rozloučili, obdržel každý z nich tašku s drobnostmi, které vždy připravuje Středočeský územní svaz a pozvání do našeho kroužku.

Závěrem chci poděkovat všem našim členům, kteří se na dnešním dopoledni podíleli, že si i přes nabitý pracovní program našli čas a zorganizovali pro děti tuto krásnou akci.

Jiří Eichler, předseda MO Čelákovice 

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 212 672

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS