ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Soustředění širšího výběru reprezentace handicapovaných rybářů tit

publikováno: 20.09.2021

Ve dnech 9. – 12. září 2021 zorganizovala MO Kladruby soustředění širšího výběru reprezentace ČR handicapovaných rybářů v plavané na středočeském revíru MO Týnec nad Labem - Labe 25.

Ten svou bohatou rybí obsádkou a charakterem toku evokoval řeku Sávu ve slovinském Radeče, kde proběhne letošní mistrovství světa. 

Děkujeme členům místní organizace v Týnci za několikadenní dokonalou přípravu lovných míst a zajištění přístupu k vodě. Středočeskému územnímu svazu patří dík za celoroční podporu a poskytnutí zázemí na veškerých akcích pořádaných naší organizací. Soustředění se osobně účastnil vedoucí odboru LRU SÚS v plavané a místopředseda SÚS Radek Zahrádka, který motivoval závodníky a týmu popřál mnoho úspěchů na MS ve Slovinsku. Jsme zavázáni Českému rybářskému svazu, který akci posvětil a uvolnil finanční prostředky, díky nímž jsme mohli soustředění realizovat.

Třídenní soustředění bylo zaměřeno především na praktickou dovednost, která byla doplňována teorií. Závodníci byli školeni státním trenérem Vladimírem Vyslyšelem v osvojování veškerých možných dovedností a technik lovu na děličku, která bude ve Slovinsku s největší pravděpodobností dominovat. Alchymie výběru správného krmení byla tentokrát plně v režii státního trenéra. Závodníci byli seznámeni s technikami navazování, s výběrem správného materiálu a „bižuterie“.  Praktickou část soustředění vyplnil první den trénink, ve druhém a třetím dnu již probíhal regulérní závod dle pravidel FIPS mezi širším kádrem reprezentace. Vítězem se stal úřadující mistr světa Radim Kozlovský, stříbro získal mj. olympijský medailista z Tokia ve stolním tenise Petr Svatoš a bronz si odvezl Emanuel Vyhlídal. I výsledky tria Omamik, Krym a Seidl byly chvályhodné, ale na bednu to nestačilo. Po slavnostním vyhlášení vítězů byla trenérem reprezentace sdělena nominace na MS ve Slovinsku, kterého se budou účastnit pánové Kozlovský, Svatoš, Vyhlídal, Omamik a Krym.

Náš dík v první řadě patří asistentům, které oslovuje trenér reprezentace, a kteří jsou většinou sami předními a zkušenými závodníky mezi „zdravými“ rybáři v plavané. Bez jejich zkušeností by handicapovaní rybáři nebyli schopni podávat nadstandardní výkony. Jejich pomoc je nezbytná a jsme potěšeni, že ve svém volném čase a zdarma pomáhají! Děkujeme, Markéto, Luboši a Míro! Další dík patří členům MO Kladruby, kteří neúnavně zajišťovali zázemí celé akce a byli pravou rukou i nohou závodníků a celého týmu.

Můžeme konstatovat a z řad závodníků máme potvrzeno, že průběh soustředění byl pro všechny přínosem, závodníci načerpali mnoho nových poznatků a zkušeností. Věříme, že je následně zúročí na nadcházejícím mistrovství světa ve Slovinsku, kde budeme bojovat o mety nejvyšší. Držte nám v týdnu od 4. do 9. 10. 2021 palce!

Tomáš Kučera a Jan Porhansl, MO Kladruby

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 117 310

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS