ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Vodníci na Slonu přivítali 43 dětí tit

publikováno: 16.09.2021

Místní organizace Bělá pod Bezdězem dnes uspořádala u rybníku Slon náborovou akci „Ve vodě nežijí jen vodníci“, na kterou přišlo 43 dětí z místní mateřské školky.

Kromě dětí se akce zúčastnilo 5 pedagogických pracovníků a 6 členů místní organizace a mezi nimi i vodník s vodnicí, kteří děti celým dopolednem provázeli.

Předpověď počasí nebyla vůbec příznivá (ohlášený déšť), ale zřejmě rybník a jeho okolí očaroval právě vodník s vodnicí a nad Slonem, přestože bylo celou dobu zamračeno, nezapršelo. Děti, které byly rozděleny do tří skupin a čekalo na ně pět stanovišť, si tak mohly vše náležitě užít.

Na prvním stanovišti se dozvěděly, které ryby žijí v našem rybníku, jací živočichové žijí kolem něj a v něm, co roste v okolí vody za stromy a rostliny.

Na druhém stanovišti teorii vystřídala realita a děti si mohly přichystané živé ryby doslova osahat a seznámit se se základní anatomii rybího těla.

Následovalo herní stanoviště, kde naši malí návštěvníci skládali rybí pexeso.

A pak už pro ně přišel ten správný „adrenalin“, kdy se nejprve mohli svézt po rybní lodí, které velel sám vodník a na posledním stanovišti byl praktický lov, kdy i děti mohly vyzkoušet zaseknout a zdolávat ryby, a že braly...

V přestávce pak děti dostaly párky s rohlíkem a limonádou a na závěr každé z nich obdrželo tašku dárkových předmětů (rybí pexeso, omalovánky, balonky, bonbóny, pásky atd.) a samozřejmě vodnický diplom, aby na tento den měly vzpomínky.

Všem se nám u rybníku moc líbilo a děti byly nadšené. Už teď se těšíme na další akci.

Děkuji SÚS za podporu akce a všem, kteří se na dnešním dopoledni podíleli děkuji za jejich práci a chuť děti přilákat k vodě a do přírody.

Bělský vodník

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 196 631

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS